15 Kasım 2013 Cuma

Borsada Yatırıma Başlamak

Bir hisse senedi satın alarak birikimlerini borsada değerlendirmek isteyen kişiler öncelikle borsaları iyi bir şekilde tanımalıdır. Borsanın ne anlama geldiğini, işlem özelliklerini, işleyiş mekanizmasını, işlem yaparken dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğunu iyi bir şekilde bilmesi gerekir. Ayrıca yatırım işlemleri için stratejiye ve belli bir deneyime gerek vardır.

Borsa hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak dışında bir de psikolojik açıdan piyasada işlem yapmaya hazırlıklı olmak gerekir. Kendi işlem stratejileri ile başka yatırımcıların yatırım kararlarından etkilenmeden ve piyasada dolanan asılsız tüyolara itibar etmeden işlem yapabilmek gerekir. Kazanmaya ve kaybetmeye hazırlıklı olmak gerekir.

Borsada yatırıma başlamak için bir banka veya aracı kurumdan vadesiz yatırım hesabı açtırmak gerekir. Hesabın aktif hale gelmesi ve hesaba para yatırılması ile birlikte internet üzerinden borsa işlemleri başlatılabilir. Borsa işlemlerinin internet üzerinden yapılabilir olması, eski yatırım yöntemlerine göre büyük bir avantajdır. İnternet üzerinden işlemler çok daha hızlı ve rahat bir şekilde yapılabilir.

Borsa seans salonlarının gürültülü ve stresli havasında işlem yapmak yerine internetten rahat ortamlarda işlem yapılabilir. İnternetten borsa işlemlerinin başlatılması sonrasında da iyi bir piyasa takibi yapılmalı ve fiyat grafiklerini okumak için analizler yapılmalıdır. Bu şekilde de vade sonunda kazanç elde edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder