16 Ağustos 2013 Cuma

Borsaya Nasıl Girilir?

Borsa, ticari malların alım – satım işlemlerinin yürütüldüğü kurumsal piyasalardır. Borsaların kurumsal olması kendine özgü özelliklerinin olması anlamına gelmektedir. Piyasa denilmesinin nedeni ise ticari ürünlerin alım – satım işlemlerinin yapıldığı yerler olmasıdır. Borsalarda işlem yapmaya başlamak için çeşitli aşamaları tamamlamak gerekir. Ama her şeyden önce borsalarda kazançlı yatırım işlemleri yapabilmek için eğer ekonomi ve finans hakkında bilginiz yoksa öncelikli olarak borsa eğitimi almalısınız.

Borsada işlem yapmaya başlayabilmek, bir hisse senedi veya tahvil alımı gerçekleştirip birikimlerinizi değerlendirmek istiyorsanız vadesiz bir yatırım hesabına sahip olmalısınız. Bir bankadan veya aracı kurumdan bu vadesiz yatırım hesabı açtırılabilir. Bankalara yatırım hesabı açtırmak istiyorum diyerek gittiğinizde size birçok evrak verilecektir ve gerekli yerlerin doldurulup tüm sayfaların imzalanması istenecektir. İstenilenleri yapıp görevliye evrakları teslim etmeniz sonrasında 2 – 3 iş günü sonra hesabını aktif hale gelecektir. Hesabınızın aktif hale gelmesi sonrasında belirli bir teminat yatırıp hesabı açtırdığınız kurumun internet sayfası üzerinden istediğiniz işlemleri yapmaya başlayabilirsiniz.

Eğer bir hisse senedi almak istiyorsanız, yatırım hesabı sekmesine girdiğinizde şirketin ve hisse senedinin kodu, kaç adet hisse senedi almak istediğini gibi çeşitli sorular ile karşılaşırsınız. Bir hisse senedi seçimi yapmak önemli bir konudur. Seçimi yapmadan önce hisse senedinin ait olduğu şirketin araştırılması ve gelecekte değer kazanacağı öngörülmelidir. Aynı zamanda iyi bir portföy oluşturabilmek için aracı kurumların portföy yöneticilerine de danışabilirsiniz.

Hisse senedine karar verdikten sonra gerekli bilgileri girip günlük veya seanslık emirler vererek kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada iyi bir piyasa takibi ve sektör, şirket takibi yapmak büyük bir önem taşımaktadır. Doğru zamanda alım – satım gerçekleştirmek için etkin bir piyasa takibi yapıp, teknik analiz araçları da kullanılarak ortak bir yorum çıkarılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder