1 Nisan 2015 Çarşamba

Borsada Kar Etmek için Neler Yapılmalı?

Piyasanın nabzını iyi okumanız gerekiyor. Gelişmekte olan bir ülkeyiz ve Türkiye ABD, Avrupa Birliği gibi haberlerden etkilenebiliyor. Bir örnek verelim. Şubat 2015 ilk haftasında ABD’de tarım dışı istihdam beklenti üzeri ve işsizlik oranı hafif beklenti altında gelmesinden sonra dolarda muazzam yükselişler gördük. Bu bizim ne işimize yarayacak diye sorabilirsiniz. Aynı saatlerde Usd\Try kuru yükseldi ve 2.43’den başladığı yükseliş birkaç gün içinde 2.50’leri görmesine neden oldu.

Bu günlerde BIST'te düşüşler olduğunu söylememize gerek yok sanırım. Elinizde paranız varsa hisse almak için yanlış bir tercih ya da hisseniz varsa satış yaparak paraya geçmek ve hatta dolar almak için bir fırsat olabilirdi. Bunu hangimiz dikkate aldı bilmiyoruz fakat her ay bu ABD verisi önemine sahip çok sayıda açıklamalar yapılmakta ve finans sistemlerini etkilemektedir.

Kazanmak İçin Teknik Analiz Yöntemleri


Hisse fiyatı ucuzlarsa almalı, pahalı olduğu zaman satmalısınız. Hissenin fiyatının direnci aşıp yükseldiğini gören yeni yatırımcılar fiyatı biraz daha yükseltecektir. Fakat açığa satış emri verilmesi mümkün ise siz alırken birileri short (satış işlemi) başlatabilir. Siz bunu önemsemezseniz karlı noktaları da kaybetmeniz mümkündür. Piyasadaki oyuncuları panik yaptıran desteklerin ve dirençlerin kırılmasıdır ve buna trend kanalları da dahildir. Panik varsa spekülatör için gün doğmuştur. Peki, küçük yatırımcı ne yapmalı?


Kendinizi biraz daha korumaya almak için trend kanallarını oluşturmalı ve yükseliş aşamasında olanları bulmalısınız. Örneğin 1. yükseliş dalgasını yapıp, hafif geri çekilen bir hisse tekrar yükselecekse 1. yükseliş zirvesini geçmek zorundadır. Düzeltme hareketi geldikten sonra yeni bir zirve daha oluşturabilir. İki destek bölgesinden trend çizgisi oluşturur ve 3. defa yaklaştığı zaman incelemeye alırsınız. Hemen alırsınız demiyoruz. Çünkü tuzaklar her zaman karşınıza çıkacaktır. Derinlik lisansı olanlar varsa özellikle buna dikkat etsin. İşlem stratejisi geliştirmek için bu anlattığımız yöntem size basit gelmiş olabilir fakat sadece trend çizgilerindeki 3. dokunuşu takip ederek işlemi başlatan ve para kazanan yatırımcılar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder