3 Eylül 2013 Salı

Gündemi Takip Etmek

Bilindiği gibi yatırım piyasalarında özellikle de borsa forex piyasası gibi büyük finans piyasalarında yatırım yapan yatırımcıların iyi bir piyasa takibi yapmaları gerekir. Piyasa takibinin içerisinde gündem takibi, sektör takibi, şirketlerin takip edilmesi, ülkelerin istatistik kurumları tarafından açıklanan ekonomik verileri gibi önemli konular yer almaktadır. Bu yazımda bu konulardan yalnızca gündemin yani haberlerin takip edilmesini ele almak istiyorum.

Günümüzde internet kullanımının da yaygınlaşması ile birlikte haberlere ulaşmamız internet üzerinden çok daha hızlı bir şekilde bizlere sunulmaktadır. Özellikle de günümüzde yoğun bir şekilde akıllı telefon, tablet kullanımı mevcut. Ödemeleri yapmak için bankalara gitmek, sıra beklemek yerine evde, ofiste, bir yerde çayınızı, kahvenizi içerken bu işlemleri halledebiliyorsunuz. Aynı şekilde borsalarda yatırım yapan yatırımcılar da bu araçları kullanarak piyasaları etkileyecek olan haberleri anlık olarak takip edebilmekte.

Ülkelerde meydana gelen ekonomik ve siyasi gelişmelerin, olayların anlık takip edilmesi, piyasalarda hareketliliğe neden olacak olan devlet büyüklerinin açıklamaları, merkez bankalarının başkanlarının para politikaları üzerine konuşmaları ve doğal afetler gibi haberlerin anlık takip edilmesi yatırımların yönlendirilmesi için büyük bir öneme sahiptir ve teknoloji sayesinde bunu yapmak çok kolaydır. Yatırımcıların bu haberleri takip etmeleri ve yatırımlarını nasıl yönlendirmeleri gerektiğini bilmeleri gerekir. Bu konuda da aracı kurumlardan destek alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder