17 Eylül 2013 Salı

Borsada Eğitimin Önemi

Borsalarda kazanç getiren işlemler için eğitimler büyük bir önem taşımaktadır. Bunun nedeni borsaların yüksek kazançları yüksek risklerle bir arada sunmasıdır. Borsada portföy oluştururken yatırımcıların 4 seçenekleri vardır ve bu seçeneklerden yalnızca biri seçilebilmektedir. Örnek vermek gerekirse; güvence isteyen bir yatırımcı yüksek riskten vazgeçmek zorundadır ve uzun vadeli yatırımlar ile güvenilir yatırım araçlarına yatırım yapmalıdır.

Borsa nasıl oynanır öğrenmek için günümüzde internet gibi büyük bir kaynak vardır. İnternet üzerinden borsa piyasalarının özellikleri, nasıl işlem yapıldığı, fiyat oluşum mekanizmasının nasıl çalıştığı, yatırım araçlarının neler olduğu ve fiyatların hangi faktörlerden etkilendikleri öğrenilebilir.

Borsalarda yatırım yaparak kazanç elde etmek isteyen kişilerin iyi bir piyasa takipçisi olmaları ve iyi bir analiz yeteneğine sahip olmaları gerekir. Bunlar için de eğitim gereklidir. Piyasa takibi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve analiz araçlarının nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Geleceğe yönelik fiyat tahminleri yapabilmek için piyasalardan edinilen bilgiler ile fiyat grafiklerinden analiz araçları ile edinilen bilgiler birlikte yorumlanmalıdır.

Borsaların mevcut risklerinin kontrol altına alınabilmesi ve minimum risk ile yüksek kazanç getirecek işlemlerin yapılabilmesi için borsalar hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Bu bilgi ve deneyime sahip olabilmek için de borsa eğitimlerinin alınması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder