22 Ocak 2015 Perşembe

Borsada Para Biriktirmek Mümkün mü?

Borsadan birikim elde etmek mümkün olup, kar iştahınızı dizginleyebilirseniz ve ana paranızın %1’ini 1 işlem gününde kazanmak sizi son derece memnun ediyorsa, uzun vadeli önemli bir kazanç yolculuğuna çıkıyorsunuz demektir. Hisselerde geçmiş verilerden hareketle bazı indikatörler yardımı ile alış, satış teknikleri geliştirilir ve disiplinli bir sistem oluşturulur. Sinyal geliyorsa almanız ya da satmanız gerekiyor.

İşin içine duygular ve olduğundan daha farklı davranışlar giriyorsa ki burada insan faktörünü kastediyoruz, işin rengi son derece değişecektir. En basit bir RSI indikatörü bile bizim alacağımız kararlardan daha doğru sinyaller üretebilir. Ama tek başına asla yeterli olamayacaktır.


Filtreleme Sistemleri Geliştirin

RSI al sinyali üretiyorsa, bunu boğa trendi içerisinde oluşmasını beklemek biraz şansınızı artırır. 50 günlük hareketli ortalama üzerinde ya da fibonacci altın oranlarına fiyatların gelmesini bekliyorsanız işiniz biraz daha kolaylaşabilir. Fakat elinizde temel analiz bakımından alış ağırlığının ortaya konulmasını destekleyecek bazı ekonomik verilerin varlığını da aramalısınız.

Borsadaki kazançlarınız sadece ek gelir olması, hayatınızı devam etmeniz için sadece buraya şartlanmamanız söz konusu olduğunda daha başarılı işlem yapabilirsiniz. Strateji üretmeniz için teknik analiz kitaplarındaki kalıpları inceleyerek, hangi indikatörün ne anlama geldiğini ve hangisi ile desteklendiğinde verimli olduğunu bilmeniz, başarı olasılığınızı kesinlikle artıracaktır.

İşin sırrı disiplinli olmak ve kendi koyduğunuz kurallara kesinlikle uymanızda yatmaktadır. Her zaman işlem yapmayın, arada tatili hak ediyorsunuz ve zarar yaptığınızda üzülmeyin ve karlı işlemleri daha çok yakalamaya çalışın ki telafisi olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder