1 Eylül 2016 Perşembe

Borsa Oyun mudur?

Şans faktörlerinin borsada para kazanma hususunda etkili olduğunu düşünenler vardır. Bu anlamda borsanın oyun olmadığını, şans unsurlarının piyasada geniş bir yer kaplamadığını söylemeliyim. Çünkü piyasada başarılı olmak için aranan nitelikler bulunmaktadır. Özellikle bu kapsamda borsa bilgisi ve deneyimi ilk sıradadır. Çünkü piyasada başarılı sonuçlar almak için bilgi birikimlerinizin ve deneyimlerinizin oranı oldukça önemlidir. Ancak bilgileriniz ve deneyimleriniz sayesinde borsada başarılı olabilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle aracı kurumların eğitim faaliyetlerinden yararlanmalısınız. Böylece istenen niteliklere sahip olarak yatırımlarını karlı şekillerde yönlendirebilirsiniz. Piyasadan beklentilerinizi karşılayarak ayrılabilirsiniz.

Borsa aracı kurumların eğitim faaliyetleri sayesinde gerçekten de kendinizi bilinçli bir yatırımcı haline getirebilirsiniz. Bunun için hedeflerinizi, kazanacağınız paraları düşünmelisiniz ve ona göre hareket etmelisiniz. Düşünün ki herkesin bildiği, tanıdığı bir şirket var. Ve bu şirkette çalışmak istiyorsunuz. Bu kapsamda şirkete alınmanız için aranan özellikler olacaktır. Bu özellikler diğer firmalarda çalışanlara göre daha üstün olmalıdır. Borsayı da böyle düşünmelisiniz. bilgi birikimleriniz ve deneyimlerinizin oranına göre kazancınızın eş değer olacağını bilmelisiniz. (Borsaya girmeden önce dikkat edilmesi gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz.) Hedeflerinize ulaşabilmek için de kendinizi geliştirmelisiniz. Böylece oyunu kuralına göre oynayabilirsiniz. Beklentilerinizi karşılayarak yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz.

Şimdi, borsa oyun mudur sorusunu cevaplandıralım.

Borsa oynama terimi kalıplaşmış olsa da piyasanın oyundan ibaret olmadığını bilmenizi isterim. Çünkü işlemler belli başlı noktalara göre kontrollü bir şekilde ilerler. Yatırım araçlarının değeri geçmişle bağlantılı olarak eş bir şekilde değişir. Bu nedenle birikimlerinizi borsada değerlendirmeye karar vermişseniz kesinlikle şans faktörlerine güvenmemelisiniz. Tam anlamıyla kendinize güvenmelisiniz. Bilgi ve deneyimlerinize göre kazancınızın artacağını bilmelisiniz. Buna göre kendinizi geliştirecek faaliyetlerden faydalanmalısınız. Böylece istediğiniz etkiyi yakalamak için nasıl davranmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.


Son olarak, borsanın oyun olmadığını anlamanız için deneme hesaplarından faydalanmanızı tavsiye ederim. Bu hesaplarda yüklü olan paraları kendi birikiminizmiş gibi düşünmelisiniz. Bu paranın kontrolünü sağlayabiliyorsanız, gerçek hesapta başarılı olmanız için engel yoktur. Hemen gidip gerçek hesap açtırabilirsiniz. Tam tersine paranın bütünlüğünü koruyamıyor, her yaptığınız işlemin sonucundan zararla ayrılıyorsanız kesinlikle bilgi ve deneyimlerinizi tekrar gözden geçirmelisiniz. Bunun sebebi borsanın oyun olmamasıdır. Bu hataları gerçek hesapta yaptığınızda birikimlerinizi kaybedecek olmanızdır. Bu nedenle para ve risk yönetimi konusunda geliştirdiğiniz takdirde borsaya giriş yapmalısınız. Bunun için aracı kurumların eğitimlerinden faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder